Concert Hall Music: A Sense of Peace
Het eerste Concert Hall Music is getiteld ‘A Sense of Peace’ (een gevoel van vrede), een uitdrukking waarmee stichter Tubby Clayton verwees naar wat zijn bezoekers in het Huis zochten tijdens de Groote Oorlog. Vandaag kan je zeggen dat op dat vlak weinig veranderd is. Aan de vooravond van Wapenstilstand beklimmen Russische en Amerikaanse muzikanten samen het podium om ook ons een ‘sense of peace’ te bieden in wat nog steeds een ingewikkelde wereld blijft.

Brad Ulrich, professor aan de Western Carolina University (VS), leidt een kwintet van professionele koperblazers. Gabe DiMartino (trompet), Abigail Pack (hoorn), Jeremy Marks (trombone) en Beth Weis (tuba) zijn allen lesgevers aan verschillende Amerikaanse conservatoria en universiteiten. Samen vormen ze System 5 Brass en brengen ze een gevarieerd programma van muziek. Verwacht opzwepende muziek aan een sneltreinvaart. Deze herfst brengt hun muziek hen langs de begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog. Zwaar onder de indruk van de geschiedenis van de Westhoek én de rol die Talbot House speelt, wensen ze op eigen vraag een concert te brengen in de historische Concert Hall waar ze in de voetsporen treden van tal van soldaat muzikanten.

Alexander Kashpurin (°1996) is een van de meest opmerkelijke gezichten van een nieuwe generatie Russische pianovirtuozen. Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van het St Petersburg Boys' Choir dat door heel Europa tourde. Een jaar later kreeg hij een piano en raakte volledig gefascineerd door dit instrument. Al op 16-jarige leeftijd schitterde hij in soloconcerten met onder meer het 2de pianoconcert van Franz Liszt.

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd van 25 jaar is Alexander internationaal een veelgevraagd pianist, een rijzende ster in de pianoscène “in wiens handen de piano verandert in een symfonieorkest.”. Deze jonge, en briljante pianist uit Sint Petersburg verovert snel de muzikale wereld en combineert verrassend en levendige expressie met een zachte sensualiteit. Recent studeerde hij bij Louis Lortie aan de Queen Elisabeth Music Chapel en won hij de 1ste prijs van de Internationale Piano Competitie 'Les Etoiles du piano' in Roubaix.

Je kunt eindeloos over Alexander praten, maar hij is vooral de moeite waard om naar te luisteren. Passie, moed en universele liefde, altijd iets nieuws en altijd iets verborgen in zijn onberispelijke beheersing van de piano.

Praktisch
  • Concert Hall, Pottestraat 3, Poperinge.           
  • Deuren: 19u30 - Concert: 20u - aansluitend bar
  • Reserveren kan op op events@talbothouse.be 
  • kinderen (-18 jaar): 10 EUR - volwassenen 30 EUR
  • Talbotousians (leden) 25 EUR
Wanneer: van 10 november 2022, 20:00
tot 10 november 2022, 22:00
Waar: Poperinge