Vaderland, Moedertaal
De theaterwandeling ‘Vaderland, Moedertaal’ wordt een boeiend en innemende voorstelling die niemand onberoerd zal laten. Een resem aan bekende West-Vlaamse acteurs en lokaal talent passeren de revue in deze theaterwandeling van de hand van Katelijn Vervarcke.

Boeiende en innemende voorstellingMeer dan 100 jaar geleden was de Westhoek het decor van een onbeschrijfelijke gruwel. Een gruwel die in het landschap heel wat littekens heeft achtergelaten. Sommige van die littekens zijn nog altijd zichtbaar zoals de vele begraafplaatsen, monumenten of andere relicten die herinneren aan deze verschrikking. Maar een deel van die littekens zijn na een eeuw ook vervaagd of zelfs helemaal weg. Denk maar aan vele verdwenen Duitse begraafplaatsen, de afgebroken bunkers, de opgevulde kraters….. Het landschap heelt, maar met die heling verdwijnen ook heel wat verhalen die aan die littekens verbonden zijn. Verhalen die dé getuigenis zijn om er voor te waken dat oorlog nooit terugkeert en een roep moeten zijn voor Vrede.

De theaterwandeling ‘Vaderland, Moedertaal’ wordt een boeiend en innemende voorstelling die niemand onberoerd zal laten. Een resem aan bekende West-Vlaamse acteurs en lokaal talent passeren de revue in deze theaterwandeling van de hand van Katelijn Vervarcke. 

Praktische info

Tickets zijn te verkrijgen bij de gemeente waar je de theaterwandeling wil volgen. 
  • 11/8:   Langemark-Poelkapelle - UITVERKOCHT
  • 13/8:   Houthulst - schrijf je hier in!
  • 15/8:   Hooglede - schrijf je hier in!
  • 17/8:   Kortemark - schrijf je hier in!
  • 19/8:   Staden - schrijf je hier in!
  • 21/8:   Koekelare - UITVERKOCHT
  • 23/8:   Diksmuide - UITVERKOCHT
Meer info: https://www.toerismewesthoek.be/nl/landscapes/vaderland-moedertaal
Wanneer: van 11 August 2024, 00:00
tot 23 August 2024, 00:00
Waar: Houthulst