Opening CWGC-informatiecentrum nabij de Menenpoort - Ieper - 10/05/2017
Op 10 mei 2017 vond de officiële opening plaats van het gloednieuwe CWGC-informatiecentrum gelegen in de Menenstraat te Ieper. 

Het centrum maakt deel uit van een ruimer jubileumproject waarbij de CWGC haar  100-jarig bestaan in de kijker wil stellen. De CWGC opent met dit centrum te Ieper het eerste CWGC informatiepunt in West Europa. 

Het doel van dit informatiepunt? Het in staat stellen van bezoekers om rechtstreeks in contact te treden met CWGC-werknemers en een opportuniteit om aan het grote publiek het verhaal van de organisatie zelf te vertellen. Het centrum, gelegen nabij één van de meest bekende CWGC oorlogsmonumenten ‘de CWGC Ypres (Menin Gate) Memorial’, zal heel wat verschillende diensten en informatie aanbieden, waaronder bezoekers helpen wegwijs te maken in de vele CWGC begraafplaatsen verspreid over het West Europese grondgebied.
 
De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) is verantwoordelijk voor het herdenken van bijna 1,7 miljoen militairen van het Britse Gemenebest die hun leven lieten tijdens beide wereldoorlogen. De graven en gedenktekens voor deze mannen en vrouwen, die uit alle delen van het Britse Gemenebest kwamen en die verschillende geloofsovertuigingen of geen geloof hadden, bevinden zich in zo’n 154 landen wereldwijd. In West-Europa bevinden zich ruim 4000 CWGC begraafplaatsen en gedenktekens waar meer dan 800 000 gesneuvelden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog herdacht worden.
 
DSC_8866

DSC_8867

Van linsk naar rechts: Louise Dujardin, Liz Sweet en Carl Liversage van de CWGC.

DSC_8869

DSC_8870

Je kunt in het centrum de database van de CWGC doorzoeken.

DSC_8871

DSC_8872

DSC_8873

Korte toelichting door de mensen van de CWGC.

DSC_8874

DSC_8875
  Pagina aangemaakt door Westhoek.be / WO1.be - Greatwar.be.