De wereldberoemde schrijver Michael Morpurgo kwam naar Ieper - Ieper - 15/12/2018
Morpurgo, de auteur van War Horse (verfilmd door Spielberg en verwerkt tot musical op West End), bracht op zondagnamiddag 16/12/2018 een vertelconcert in de Ieperse Sint-Jacobskerk.

De veel gelauwerde Britse schrijver, Sir Michael Morpurgo, bracht Poppy Field, een nieuw muziek- en woordspektakel, naar de Ieperse Sint-Jacobskerk. Gebaseerd op zijn recente boek is het de geschiedenis van vier generaties van een Ieperse boerenfamilie. Het concert volgde hun levens door een eeuw van oorlog en vrede, waarin hun lot werd bezegeld door een half geschreven gedicht en een reeks merkwaardige ontmoetingen.

Het werd een bijzondere uitvoering, een wereldpremière. Sir Michael en Lady Morpurgo waren de vertellers terwijl ‘Voices at the Door’ (Barry Coope, Fi Fraser, Jo Freya en Georgina Boyes) sfeer en intensiteit brachten met hun a capella liederen en kerstgezangen.

Poppy Field is geworteld in de Ieperse bodem en combineert de wereld van de verbeelding met historische gebeurtenissen en volksmuziek uit Vlaanderen en Engeland. Het was beslist de moeite!

Michaël Morpurgo is ervan overtuigd dat Vredesstad Ieper, waar John McCrae het beroemde ‘In Flanders Fields’ schreef, de enige plaats is ter wereld is waar hij deze wereldpremière van Poppy Field kan brengen. “Ik kom elke november en draag dan zowel een rode als een witte klaproos. Ik kom om mensen eren. Om hen blijvend te gedenken en om van de wereld een oord te maken waar vrijheid en vrede samen kunnen heersen”.

DSC_6027

DSC_6028

DSC_6029

DSC_6031

DSC_6032

DSC_6033

De klaroeners van de Last Post Association mochten ook optreden op het concert.

DSC_6034

DSC_6036

DSC_6041

DSC_6042

DSC_6043

Dankwoord aan de klaroeners,

DSC_6044

aan Lady Morpurgo,

DSC_6046

en aan de jonge Vicki Berwick die het boek omvormde tot een concert.

DSC_6047
  Pagina aangemaakt door Westhoek.be / WO1.be - Greatwar.be.