Bezoek Governor-General van Australië - Ieper - 28/07/2014
Op maandagochtend 28 juli 2014 bracht de huidige Governor-General van Australië,  Sir Peter Cosgrove, die in functie is sinds 28 maart 2014, een bezoek aan het In Flanders Fields Museum. De Governor-General van de  Commonwealth Australië is de vertegenwoordiger in het Australische rechtssysteem van de  Australische monarch (Queen Elizabeth II) en dus de viceroy. Hij werd er ontvangen door de voorzitter van het museum, eerste schepen Jef Verschoore en werd er rondgeleid door conservator Piet Chielens.

Cosgrove doorliep een indrukwekkende militaire carrière en werd een nationale beroemdheid in 1999 wanneer hij, als generaal-majoor, de internationale strijdkrachten (INTERFET) leidde in een vredesmissie  naar Oost-Timor. Het succes van deze missie maakte van hem een van Australië meest gerespecteerde en populaire militaire leiders. Hij werd gepromoveerd in 2000 tot luitenant-generaal als chef van het leger en in 2002 als generaal als chef van de strijdkrachten.

Sir Cosgrove, die zelf ook voorzitter was van het Australisch War Memoriaal, was bijzonder geboeid door het bezoek aan het museum en sprak er zijn grote bewondering voor uit. Op het einde van het bezoek overhandigde voorzitter Verschoore hem een kijkboek over de stad Ieper en een boek over de Groote Oorlog. De Governor-General sprak alvast af om tijdens zijn ambtstermijn het IFFM nog voor een tweede keer te bezoeken.

20140729GGAussie01

20140729GGAussie06

Bron foto’s: Australische Ambassade Pagina aangemaakt door Stad Ieper.