De grote oorlog 14-18 in de Vrije Basisschool - Alveringem - 02/12/2014
In het kader van ‘100 jaar Groote Oorlog’ werkten we met alle klassen dit thema uit.  

tentoonI

tentoon1

We vonden dit zinvol omdat dit niet alleen kennis over het verleden bijbrengt maar het helpt ons ook het verleden te begrijpen vanuit een betrokken houding. Oorlog blijft jammer genoeg iets van elke dag. We startten met een gezamenlijke bezinning. Het project werd in de klassen verder uitgewerkt.

tentoon2

Het hoogtepunt van dit project was een educatieve uitstap naar de littekens van deze oorlog in onze streek. Deze vond plaats op donderdag 20 november. Het eerste, tweede en derde leerjaar bezochten het kerkhof van Oeren, Hill 60; een domein waar restanten van loopgraven en bunkers te vinden zijn. Ze stonden ook stil bij de Caterpillar Crator en bezochten bij de Palingbeek twee kerkhoven.

Met het vierde, vijfde en zesde leerjaar bezochten we de Ijzertoren en de Dodengang. We houden ook een moment halt in Passendale bij Tyne Cot Cemetery in Passendale. We sloten deze dag af met een moment van stilte bij de Menenpoort.

tentoon3

Alle indrukken en verwerkingen van de klassen werden daarna tentoongesteld op woensdag 26 en donderdag 27 november. Het werd een zeer mooie en serene tentoonstelling.  Dank aan alle aanwezigen. 

Meer sfeerbeelden kan je bekijken op onze website: www.vrijebasisschoolalveringem.be Pagina aangemaakt door Iris Lavrijsen.