Infosessie 'Lichtfront 14' (Merkem)
04 December 2013 - Merkem - Bron: Provincie West-Vlaanderen
Met het Lichtfront 14 volgen de we de frontlinie zoals die in het najaar ’14 na de onderwaterzetting tot stand kwam. Aan het front zagen de verschillende troepen elkaar ‘s nachts door de lichtjes van de vijandelijke loopgraven en stellingen.

Tijdens het openingsweekend van GoneWest willen we deze lijn opnieuw gaan oplichten door middel van 8750 participanten, die het traject tussen het strand van Nieuwpoort en Ploegsteert met fakkels zullen verlichten.

Naast deze frontlinie van licht, zullen er ook in de negen betrokken gemeenten artistieke vuurinstallaties worden opgesteld, geïnspireerd op de historische achtergrond van deze historische plaatsen (Ganzenpoot in Nieuwpoort, de IJzertoren in Diksmuide, Drie Grachten in Houthulst, het Verzoeningskruis in Ieper, het Soldatenfriedhof in Langemark-Poelkappelle, Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke, Pool of Peace in Heuvelland, het voetbalveld in Mesen en Memorial to the Missing in Ploegsteert).

Met deze infosessie wil de organisatie/Provincie West-Vlaanderen een korte toelichting geven bij dit evenement en informeren over hoe je deel kan uitmaken van dit unieke gebeuren.

Praktisch

Datum: 05/12/2013
Van 20.00 uur tot 21.30 uur
Lokatie: Stationshuis, Merkem