Waterfront14 fakkel Koksijde
08 August 2014 - Koksijde - Bron: Gemeente Koksijde
Tijdens het Paasverlof organiseerden de Sea Scouts van Nieuwpoort onder de noemer ‘Waterfront14’, met medewerking van lokale overheden en tal van jeugdverenigingen, een succesvolle tweedaagse roei- en fakkeltocht voor de jeugd ter herdenking van WO I.

Er werd gestart in Nieuwpoort om via het kanaal naar Duinkerke in Veurne de aansluiting te nemen met de Lovaart en deze te volgen tot Fintele. Daar werd dan versast naar de IJzer voor de terugkeer naar Nieuwpoort. Daarbij werd o.a. op een tiental historische locaties langsheen het traject een speciale herdenkingsfakkel aangestoken na een korte plechtigheid die telkens werd bijgewoond door heel wat prominenten.

De fakkels, een ‘poppy’ uit cortenstaal gemonteerd op een zgn. vaderlandertje, werden speciaal voor dit evenement vervaardigd door de Nieuwpoortse kunstenaar Freddy Cappon.
 
De zes gemeentebesturen op het traject verleenden hun morele en materiële medewerking aan dit gebeuren en dat werd door de organisatoren uiteraard bijzonder op prijs gesteld. Als appreciatie voor deze ondersteuning krijgen de 6 gemeenten vanwege de Nieuwpoortse Sea Scouts een van de speciale fakkels ten geschenke, samen met een ‘oorkonde’ die meer duiding geeft over het geschenk.
 
De fakkel voor Koksijde wordt door de organisatoren van Waterfront14 op maandag 18 augustus om 20u, (net voor aanvang van de gemeenteraad) overhandigd in de raadzaal Kokpit van het gemeentehuis.
 
Contact: Marcel Madou – voorzitter organisatie Waterfront14 – gsm:0498/929220 – marcel.madou@compaqnet.be