Via Dolorosa bus op weg naar Diksmuide
23 August 2014 - Kaaskerke - Bron: Claude Vindevogel
Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2014 geniet je voor de 13de keer langs de boorden van de IJzer van het sfeervolste zomerfestival “Ten Vrede”, een festival met muziek en animatie voor het hele gezin én gratis bezoek aan het ‘Museum aan de IJzer’. 

Met de themawoorden van het Museum aan de IJzer: ‘Vrede, Vrijheid, Verdraagzaamheid' als kerngedachte, rijdt vrijdag 29 augustus 2014 de unieke Via Dolorosa bus Diksmuide binnen. Het initiatief is in handen van vier partners: Mons, Ploegsteert/Mesen, Zonnebeke en Diksmuide. In  de bus maakt u kennis met het verhaal van de terugtocht van de Belgische troepen vanaf de Duitse grens tot aan de IJzer.



Sedert 4 augustus heeft de bus al verschillende steden en gemeenten bezocht en de reacties zijn unaniem lovend.

De Via Dolorosa bus zal vrijdag 29 augustus van 10 tot 18u aanwezig zijn op de Grote Markt van Diksmuide. Bezoekers kunnen een vredeswens schrijven bestemd voor een van de vele conflicten die vandaag overal ter wereld onze vrede bedreigen. Dit zal niet ongemerkt voorbij gaan. Niemand minder dan Rudi Vranckx is eregast.

Een van Vlaanderens meest gerenommeerde oorlogscorrespondenten brengt zijn vredesboodschap en onthult om 18u een vredesmonumentje aan de Hoge Brug in Diksmuide, terwijl honderden witte vredesballonnen met evenveel vredeswensen worden opgelaten. Om 19u houdt Rudi Vranckx een toespraak in het auditorium van het Museum aan de IJzer. 100 jaar WO I, maar ook 100 conflicten wereldwijd later...

Meteen hierna opent het 13de Ten Vrede festival.

U wordt van harte uitgenodigd op deze uniek gebeurtenis. Een verslag volgt op www.viadolorosa.be

Info en tickets

Het 13de Festival Ten Vrede aan de IJzer vindt plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus in en om de site van het Museum aan de IJzer (IJzertoren) in Diksmuide. Een dagticket kost 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. Een ticket voor het hele weekend kost 25 euro, zowel in voorverkoop als aan de deur. Op zaterdag is er een VIP-formule, een ticket kost 50 euro per persoon. Op zondag is er dan weer een VIP-formule van 40 euro per persoon, waarbij je een halve fles cava en hapjes krijgt tijdens het optreden van de Nederlandse rasartiest Rob de Nijs, hiervoor moet je inschrijven met minstens 2 personen.

Voor meer informatie over het Familiefestival Ten Vrede aan de IJzer en tickets kan je terecht op www.tenvrede.be. Wil je er graag bij zijn in Diksmuide?