Bezoek Bayernwald met de klas
24 October 2014 - Wijtschate - Bron: Gemeente Heuvelland
Bayernwald toegankelijk voor kinderen



Bayernwald, de Duitse loopgraven uit de Groote oorlog in Wijtschate, kan je vanaf dit schooljaar bezoeken met de klas. Samen met Hanna gaan we op stap en leren we over: de mijnschacht, de bunkers, het landschap en de loopgraven. In Bayernwald zie je hoe een Duitse soldaat moest leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Verspreid over de site vind je ook leuke weetjes terug over het leven van deze soldaten.

Praktische informatie

Deze lesmap werd ontwikkeld voor kinderen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar. Een bezoekje aan Bayernwald met deze lesbundel duurt ongeveer één uur. In groepjes van vier of vijf kinderen gaan we op ontdekkingstocht door de site.

Voor de leerkracht/begeleider is er de leerkrachtenfiche met historische informatie over Bayernwald en de oplossingen van deze opdrachten. Bij betaling van de toegangskaartjes kan de lesbrief gratis verkregen worden.

Reservatie

Voor meer informatie of reservatie van de lesbundel, kunt u contact opnemen met de toeristische dienst van Heuvelland via toerisme@heuvelland.be of 057/450.455.