Beauvarletkoor Koksijde brengt The Armed Man: a Mass for Peace
02 November 2014 - Koksijde - Bron: Gemeente Koksijde
Het Beauvarletkoor Koksijde brengt in het kader van de herdenking 100 jaar WO I op dinsdag 11 november 2014 om 17 u. in de OLV-ter-Duinenkerk van Koksijde het werk The Armed Man: A Mass For Peace van de Welshe componist Karl Jenkins.
 
The Armed Man: A Mass For Peace is een universele aanklacht tegen de oorlog. De première vond in 2000 plaats in London als eerbetoon aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog (1998-1999).
Beauvarletkoor Koksijde brengt deze productie met Jokobeau Koksijde, Koor Lamidore Torhout en Koor Magnificat Ursel, samen goed voor een 100-tal zangers onder leiding van dirigent Griet De Meyer, en begeleid door de Kortrijk Brass Band met dirigent Ward De Ketelaere. Er wordt ook beeldmateriaal op groot scherm getoond.
 
Deze “mis” is opgebouwd rond de vaststaande delen van de christelijke mis, gecombineerd met andere bronnen: een islamitische oproep tot gebed, bijbelteksten, fragmenten uit een Hindoeïstisch epos en het 15-eeuwse volkslied L’homme armé. Jenkins gebruikt heroïsche teksten over oorlog en geweld en eindigt met Tennysons hoopvolle woorden voor duurzame vrede in een nieuw millennium.
 
Toegang: 18 euro add, 15 euro in vvk, gratis voor kinderen tot 12 jaar, reservatie via het koor 0476 59 42 99, of beauvarlet@gmail.com, of aan de onthaalbalies van de dienst Toerisme.