Voordelig naar herinneringsplaatsen WO I
20 February 2015 - De Panne - Bron: Gemeente De Panne
Er gebeurt van alles rond de herdenking van WO I. De Jeugdraad van De Panne ging mee op zoek naar interessante hulplijnen…Wat?

De provincie geeft nog tot eind 2018 subsidies aan scholen, jeugdverenigingen en jeugdwerkinitiatieven voor een bezoek aan WO I bezienswaardigheden. Enkel voor groepen uit West-Vlaanderen.

Je kan een financiële tussenkomst van 50% krijgen voor alle vervoerskosten (geen eigen vervoer), eventuele toegangs-/deelnamekosten en vergoeding van een gids. Indien een overnachting nodig is en dit gebeurt in een erkend West-Vlaams jeugdverblijfscentrum kan je 20% van de kosten terugkrijgen.

Waarvoor?

Je kan alle West-Vlaamse sites, musea, steden, monumenten, bezoekerscentra, tentoonstellingen… die een duidelijke link met WO I hebben, bezoeken. Aanvragen doe je minstens een maand op voorhand.

De dienst Jeugd helpt je op weg

Bij de dienst Jeugd van De Panne kan je een handig overzichtspakket inkijken met alle bezienswaardigheden rond WO I in onze provincie (ook kleine, lokale initiatieven). Maar je vindt er ook heel wat folders, het volledige subsidiereglement (ook voor grensoverschrijdende uitwisselingsprojecten en flankerende onderwijsprojecten), een ganzenbordspel…

Wist je dat…
  • Julie Dumon, leerkracht in De Panne, een interactief eindwerk maakte omtrent propaganda in WO I? Meer info via ronny.dumon@telenet.be of 058-42 03 01.
  • Je via de provincie gratis brochures en educatieve publicaties kan bestellen.
  • Of een gratis koffer kan ontlenen met 10 tablets om zelf een film te maken rond 1914-1918.
Meer info?

Dienst Jeugd, jeugd@depanne.be, 058-42 21 94 of www.wegwijzerwoi.be