Herdenking 30.000ste Last Post krijgt grote weerklank in nationale en internationale media
15 July 2015 - Ieper - Bron: Stad Ieper
Via diverse kanalen kreeg het Ieperse stadsbestuur informatie over de grote weerklank van de 30.000ste Last Post. Daaruit blijkt alvast dat er wereldwijd heel wat media-aandacht was voor dit event.

De ontvangen persoverzichten nationaal en internationaal zijn zeer lang en indrukwekkend. Eerste schepen Jef Verschoore: “Ook in eigen land was er heel wat exposure. De opkomst in de brandweerkazernes was in het ganse land overweldigend. Op sommige plaatsen tot 500 mensen, met uitschieters tot zelfs 1000.”  

Een vlugge rekensom geeft  een bereik aan van minimum 30.000 mensen in de kazernes alleen. De uitzending op Canvas haalde 580.000 kijkers, een record voor Canvas (Sporza niet meegerekend). “Ook zijn we heel tevreden over de respons vanuit de Ieperse jumelagesteden op onze oproep. Ook zij hebben veel ruchtbaarheid gegeven aan de 30.000ste Last Post, getuige de vele professionele YouTube filmpjes!”
 
De herdenking van de 30.000ste Last Post was een samenwerking van de Last Post Association, de Provincie West-Vlaanderen via Gone West en het Ieperse stadsbestuur m.m.v. diverse Vlaamse departementen.