Concert Boys of the Island (Langemark)
30 September 2015 - Langemark - Bron: Gemeente Langemark-Poelkapelle
Op 6 november 2015 organiseert de Dienst Vrije Tijd van Langemark-Poelkapelle het herdenkingsconcert ‘Boys of The Island’. Met dit concert brengen 3 Vlaamse en 4 Ierse muzikanten het verhaal van Ierse katholieke en protestantse jongens die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog samen kwamen vechten, maar beiden voor een verschillende toekomst en politieke drijfveer. Katholieke en protestantse regimenten vochten twee maal zij aan zij. In Wijtschate tijdens de mijnenslag en in Langemark tijdens de derde slag om Ieper.



Naast liederen worden ook verschillende impressies gebracht  over deze jonge soldaten en dit door middel van woord en beeld.  Uniek aan het concert is de samenwerking van katholieke en protestante Ierse muzikanten, versterkt met Vlaamse muzikanten die al heel wat ervaring hebben op het gebied van herdenkingsconcerten. De muzikanten zijn: Tom Byrne (mondharmonica), Dries Chaerle (zang, contrabas en accordeon), Luc Cuppens ( zang, gitaar, draaiorgel), Richard Laird (zang, piano en gitaar), Tracey McRory (4x Iers Kampioen viool, harp en tin whistle), Darren Milligan (doedelzak), Ivan Volcke (zang en gitaar). Verteller: Stefaan Peene.

Het concert gaat door in de Sint-Pauluskerk van Langemark om 20u. Kaarten zijn te verkrijgen in de dienst voor Toerisme op het nummer 057/49.09.41 of via antwoord op deze mail naar toerisme@langemark-poelkapelle.be of in de bibliotheek van Langemark, Klerkenstraat 37a, Langemark. Kaarten:  8 euro VVK en 10 euro ADD
 
Hopelijk tot dan.