Heropening Duitse militaire begraafplaats Langemark
06 October 2015 - Langemark - Bron: Gemeente Langemark-Poelkapelle
Na omvangrijke renovatiewerken van de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V, uitgevoerd in samenwerking met Erfgoed Vlaanderen en met subsidies van de Vlaamse Regering, wordt de Duitse Militaire Begraafplaats (eerste wereldoorlog) van Langemark terug geopend.
 
Op 16/10/2015 vindt er om 14.30 uur een herdenkingsplechtigheid plaats op de Duitse militaire begraafplaats, Klerkenstraat, 8920 Langemark - Poelkapelle. In het kader van deze activiteit zullen meerdere geïdentificeerde en niet-geïdentificeerde soldaten uit de eerste wereldoorlog worden begraven waardoor ze een waardige laatste rustplaats krijgen.



Op deze dag wordt ook de “digitale begraafplaats” geopend. Vanaf dan zal het voor bezoekers mogelijk zijn om, via een App, informaties op te laden die op bepaalde plaatsen afgespeeld worden. Zo kunnen de bezoekers, interactief, meer te weten komen over de geschiedkundige militaire activiteiten, over de bijzondere betekenis van de begraafplaats en over de daar begraven gesneuvelden. “Geschichte to go” wordt voor de eerste maal door de Volksbund aangeboden en we stellen dit innovatieve project op deze dag voor.

Aan deze plechtigheid, die georganiseerd wordt door en Volksbund en de Gemeente Langemark – Poelkapelle, nemen deel: de Ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland bij het Koninkrijk België Z.E. Rüdiger Lüdeking, de President van de Volksbund Markus Meckel, de Burgemeester van Langemark-Poelkapelle Alain Wyffels, de Kabinetschef van de Vlaamse Minister- president Mark Andries,  plaatselijke basisscholen en de Koninklijke Muziekkapel van de Marine.