Organisaties Jeugdzorg huldigen slachtoffers WOI tijdens Last Post
24 November 2015 - Loker - Bron: De Loods vzw
Het vierjarig project We Will Remember Them van vzw De Loods en vzw De Korf, beide organisaties binnen de bijzondere jeugdzorg, is intussen officieel van start gegaan na de startnamiddag in september 2015 voor de jongeren en hun gezinnen. Naar aanleiding van deze startnamiddag zullen een aantal jongeren van beide voorzieningen dan ook hulde brengen aan de slachtoffers van De Grote Oorlog samen met Maaike Cafmeyer als meter van het project. Ze zullen dit doen door op woensdag 2 december 2015 om 20u een bloemenkrans neer te leggen aan de Menenpoort te Ieper tijdens de Last Postplechtigheid.

Dit zal met andere woorden dan ook een eerste uniek bijdrage vormen vanuit de Bijzondere Jeugdzorg en bovenal vanwege de jongeren en de gezinnen binnen de Jeugdzorg, aan de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Een unieke gelegenheid waarbij niet alleen de eigen raden van bestuur uitgenodigd zullen worden om deze bij te wonen, maar tevens enkele belangrijke betrokkenen waaronder dhr. Christophe Onraet (provincicommandant West-Vlaanderen), dhr. Paul Breyne (commissaris-generaal voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog), het agentschap jongerenwelzijn en de burgemeester en het schepencollege van zowel de gemeente Heuvelland als Stad Ieper.

Concrete info betreffende de deelname aan de plechtigheid, het voorafgaande programma en de plaats die deze plechtigheid inneemt binnen het project We Will Remember Them kan je terugvinden in bijlage alsook op de website van De Loods vzw - www.vzwdeloods.be - onder nieuwsberichten.