Rondleiding tentoonstelling 'Elisabeth, de kunstzinnige Koningin' door curator Luc De Munck
22 April 2016 - De Panne - Bron: Gemeente De Panne
Rondleidingen op 30 april, 25 juni, 24 juli, 20 augustus en 27 november 2016, telkens om 11.00u.
 
De tentoonstelling ‘Elisabeth, de kunstzinnige Koningin’ schetst een portret van deze kunstminnende Koningin en haar artistieke contacten in de loop van de Groote Oorlog. Daarbij passeren zowel schilders, muzikanten en schrijvers de revue. Ook de nauwe betrokkenheid van Koningin Elisabeth bij de werking van de 'Section artistique de l'Armée belge en campagne' en het 'Orchestre Symphonique de l'Armée' komen in deze tentoonstelling aan bod. De talrijke contacten van de Koningin werden door haar uitvoerig gefotografeerd, een selectie van deze foto's wordt getoond in de tentoonstelling.
 
De tentoonstelling kadert in het project ‘De ZIJkant van de oorlog. Opmerkelijke vrouwen in het hart van WO I’, een initiatief van de provincie West-Vlaanderen, Westtoer, Veurne, Diksmuide, Koekelare, De Panne en het Museum aan de IJzer dat wordt gerealiseerd binnen het 'Impulsprogramma 100 jaar Groote Oorlog 2014' van Toerisme Vlaanderen.
 
Curator Luc De Munck, die meer dan een jaar wetenschappelijk onderzoek voor de tentoonstelling ‘Elisabeth, de kunstzinnige Koningin' en de daaraan gekoppelde publicatie verrichte, geeft rondleidingen op 30 april, 25 juni, 24 juli, 20 augustus en 27 november, telkens om 11.00u.
 
Wil je meer te weten komen over onze intrigerende derde Koningin en haar artistieke contacten, schrijf je dan in voor één van deze rondleidingen bij de dienst Cultuur, Zeelaan 21, 8660 De Panne, t/ 058-42 97 53, cultuur@depanne.be
 
Prijs: € 1,00 per persoon (ter plaatse te betalen)