GoneWest presenteert: Trixie Whitley en Intergalactic Lovers
04 May 2016 - Kaaskerke - Bron: 4AD Diksmuide
GoneWest, de culturele herdenking van de Eerste Wereldoorlog van Provincie West-Vlaanderen, pakte reeds uit met memorabele concerten van Einstürzende Neubauten, John Cale of Daniel Lanois. Op vrijdag 9 september 2016 programmeert GoneWest op Ten Vrede Festival Trixie Whitley en Intergalactic Lovers, beide met nieuw werk, eigen interpretaties of eigenzinnige bewerkingen van klassieke songs.

Intergalactic Lovers - 20u00

Intergalactic Lovers heeft twee waanzinnig mooie jaren achter de rug. Met hun zwijmelende, dromerige poprockmuziek waren ze te zien op zowat elk Belgisch festival, lieten ze op hun gemak de AB  vollopen en staan ze internationaal aan de deur van de doorbraak. Hun gelauwerde platen ‘Greetings & Salutations’ en ‘Little Heavy Burdens’ ontroerden in al hun eenvoud, met in een glanzende hoofdrol de warme stem van Lara Chedraoui.

Trixie Whitley - 22u00
Passioneel, enigmatisch, tijdloos…

Trixie Whitley is - nog steeds - slechts 29 jaar oud, maar beschikt over een muzikaal C.V. om u tegen te zeggen: groot gebracht in een artistiek nest met papa Chris Whitley als kompas op de wereld, vroeg internationaal omarmd door ‘Groten Der Aarde’ als Daniel Lanois en Marianne Faithfull en twee full-albums ‘Fourth Corner’ (’13) en Porta Bohemica (’15) waar Whitley’s stem en eigenzinnige muziek vriend en vijand in vervoering brengen.

Meer info en tickets: www.4ad.be