Unieke lezing Lieve Blancquaert in Koekelare
25 May 2016 - Koekelare - Bron: Gemeente Koekelare
In het kader van het project 'De ZIJkant van de oorlog' waar sterke vrouwen uit de Eerste Wereldoorlog in de schijnwerpers worden gezet, geeft Lieve Blancquaert op donderdag 2 juni in CC De Balluchon als één van de ambassadrices een unieke lezing. Nadien is het mogelijk om de tentoonstelling ‘De ZIJkant van de oorlog’ in het Käthe Kollwitz Museum, met het werk van de gelijknamige Duitse kunstenares, te bezoeken.

Lieve is journaliste, fotografe en televisiemaakster. Haar boeken zijn stuk voor stuk hooggewaardeerd, haar aangrijpende televisiereeksen veel bekeken. Ze realiseerde o.a. volgende boeken i.s.m. Annemie Struyf: ‘Insjallah, mevrouw - ontmoetingen (z)onder de boerka’ en ‘Mijn status is positief’. In 2015 ging de reeks ‘Wedding Day’ van start, waarin Lieve de wereld rondtrekt en uitzoekt wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld te trouwen.

Maatschappelijk engagement is een rode draad doorheen het oeuvre van Lieve. Via haar fototoestel zet ze zich af tegen verschillende vormen van onrecht, vooral onrecht dat vrouwen wordt aangedaan.

In beeld en geluid

Tijdens de museumnocturne van 2 juni brengt Lieve Blancquaert een exclusieve lezing naar aanleiding van ‘De ZIJkant van de Oorlog’. Via foto’s vertelt ze verhalen over meisjes, vrouwen en moeders die een strijd voeren in de oorlogen van vandaag!

Tickets kosten amper 5 euro. Bovendien wordt er een gratis drankje aangeboden met daarbovenop een vrijblijvend bezoek aan de expo over Käthe Kollwitz, waar een dertigtal etsen dieper ingaan op zowel de persoon als de vrouwelijke kunstenares voor, tijdens en na WOI.

Opgelet, plaatsen zijn beperkt. Op voorhand reserveren is sterk aangeraden!

Praktische informatie
  • Waar: Cultuurzaal De Balluchon, Moerestraat 19, 8680 Koekelare
  • Wanneer: donderdag 2 juni 2016 om 20:00
  • Prijs: € 5.0
  • Reservaties: www.ticketwinkel.be | info@koekelare.be | 051/61 04 94