Klaprozenpracht in Polygoonbos Zuid West-Vlaanderen
05 July 2016 - Zonnebeke - Bron: Agentschap Natuur en Bos
Het Agentschap voor Natuur en Bos zaaide in 2016 opnieuw klaproosvelden in om de Groote Oorlog te herdenken. En mét succes: de klaprozen in Antwerpen en Limburg die eind 2015 werden ingezaaid, bloeiden al in de maanden mei en juni. Nu staan ook de akkers in West-Vlaanderen die dit voorjaar werden ingezaaid, volop in bloei.

Door de zachte winter was de opkomst zeer bevredigend en waren de eerste klaprozen die vorig najaar ingezaaid werden vanaf eind mei volop te bewonderen. De West-Vlaamse velden die dit voorjaar werden ingezaaid, maken nu ook hun opwachting.

De gemeente Zonnebeke en het Agentschap voor Natuur en Bos sloegen de handen in elkaar om langs de Legacy route aan het Passendale Memorial Museum en in het ANB domein “Polygoonbos” enkele klaproosvelden aan te leggen. Samen werken we daar verder aan de aanleg van 4 hectare klaproosakker. In 2017 planten we daar ook een vredesbos.  Meer details krijgt u ter plaatse van de lokale terreinbeheerders.

Ontdek onze domeinen en hun WO1-erfgoed via onze Klaproosfietsroutes

Langs deze routes ontdekt u in de bloeitijd onze klaproosvelden maar ook prachtige natuurgebieden en  opvallende relicten uit de Eerste Wereldoorlog , zowel van het Agentschap voor Natuur en Bos als van andere openbare besturen en opengestelde privé eigendommen.