Menin Road – Ypernstrasse
23 August 2016 - Ieper - Bron: In Flanders Fields Ieper
De voorbije weken lokte kunstparcours Landscape, Form and Psyche langs de legendarische Menin Road – Ypernstrasse, of de weg Ieper – Menen, duizenden nieuwsgierigen en kunstliefhebbers.

Op zondag 4 september 2016 kun je de route van Ieper naar Menen te voet, met de fiets of bus afleggen tijdens ‘En cours de route’. Tijdens dit gebeuren volgt een reuzenpop de route die duizenden vluchtelingen aflegden op zoek naar veiliger oorden. Tussen 9:30 en 18:30 uur duik je er onder in een bijzonder poëtisch schouwspel met muziek, video en tekst. Er zijn verschillende haltes met drank en eetstandjes voorzien.

Het parcours is gratis en inschrijven is niet nodig. Mis dit betoverend gebeuren niet en kom langs met familie en vrienden.
 
Kun je er de 4de september niet bij zijn, kom dan zeker eens langs op één van onze vele locaties langs de route Ieper-Menen. Tot en met 25 september kun je er nog de werken bewonderen van 40 nationale en internationale kunstenaars. Mensen uit alle streken zijn benieuwd naar hoe het leven was aan beide kanten van de frontlijn tijdens de Eerste Wereldoorlog. De route biedt een kunstzinnige hedendaagse interpretatie over wat er zich toen afspeelde. De talrijke aanwezige creaties stemmen tot nadenken.

Je kunt ook op zondagen het parcours ontdekken via een rondrit met de bus onder begeleiding van een deskundige of je kunt de streek Ieper-Zonnebeke-Wervik-Menen met de fiets verkennen. De bus van De Lijn (Lijn 84), brengt je telkens op wandelafstand van waar de kunstwerken opgesteld staan. Je kunt het parcours in één richting af leggen met de fiets en terug keren met de trein. Naast het kunstparcours geniet je ook van het gevarieerde toeristische aanbod.
 
Meer over ‘En cours de route’ en Landscape, Form and Psyche lees je op www.meninroadypernstrasse.be en www.gonewest.be.