Internationale erkenning en prijs voor Peace Village
28 September 2016 - Mesen - Bron: Peace Village
Peace Village is een hostel in de Westhoek met een vredeseducatieve werking rond WOI. Jaarlijks slapen 20.000 mensen uit de hele wereld bij hen om 'nooit meer oorlog' in de praktijk te brengen. 

Peace Village kreeg van de World Leisure Organisation voor haar educatief WOI-werk het label 'Highly Commended' n.a.v. de 2016 World Leisure International Innovation Prize. De World Leisure oOganistion reikt dit jaar 2 prijzen uit waarvan er dus ééntje naar de Westhoek komt. 

Het is een erkenning van het eductieve werk van Peace Village waarbij de link gelegd wordt tussen een toeristische activiteit (een hostel uitbaten)en een educatieve/sociale-culturele werking (ons inhoudelijk aanbod). Naast het zelf aanbieden van activiteiten (bvb: zaklampentocht op begraafplaats) bemiddelen ze ook actief naar het aanbod van de streek (bvb de verschillende musea) en de verschillende sites in de streek (bvb Australische groepen gaan naar andere plekken dan een Vlaamse school).

Ze maken er een erezaak van om de groepen die bij hen verblijven een kwaliteitsvol aanbod te doen. Maar een verblijf is meer dan een goed bed en brood. Daarom voorzien ze dus extra inhoudelijke begeleiding. Ze kiezen er als hostel voor om daar zelf in te investeren (ze krijgen daar geen subsidies voor). Het is dan ook erg fijn dat er nu ook internationale erkenning is voor hun werk.
 
Marianne Schapmans, directeur van het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen komt de prijs overhandigen op donderdag 29/09/2016 in Peace Village. Die avond is er ook een Vlaamse school aanwezig die 's avonds op stap gaat.