Provincie wil wandelverbinding via Lettenberg met provinciedomein Kemmelberg (Heuvelland) creëren
07 November 2016 - Kemmel - Bron: Provincie West-Vlaanderen
Op donderdag 27 oktober 2016 keurde de provincieraad de aankoop en ruil van percelen grond nabij het provinciedomein Kemmelberg in Heuvelland om een wandelverbinding te creëren tussen het provinciedomein en de Lettenberg, tussen de Lokerstraat en de Terrierstraat, goed.

​Door de aankoop en ruil van deze gronden kan het wandelroutenetwerk op en rond de Kemmelberg uitgebreid worden met een wandelpad van zo’n 500 meter op onverharde wegen.

Het betreft de aankoop van een perceel met een oppervlakte van 12 a 97 ca. De aankoopprijs bedraagt 4.150,40 euro.

Naast de aankoop plant de Provincie twee ruilen. Enerzijds wordt een perceel grond met een oppervlakte van 96 ca geruild tegen een perceel met gelijke oppervlakte van de Provincie.

Daarnaast wordt een perceel van 54 a 25 ca geruild met een perceel van 22 a 87 ca. Aangezien het stuk grond dat de Provincie verkrijgt, groter is dan het perceel dat in ruil wordt gegeven, zal de Provincie 7.531,20 euro betalen als opleg.

Provinciedomein Kemmelberg

In 1995 kocht de Provincie 21 ha aan op de noordflank van de Kemmelberg. Dit betekende meteen de start van een nieuw provinciaal domein. Het domein werd de daarop volgende jaren stelselmatig uitgebreid en telt inmiddels ongeveer 147 ha.

Ook in de toekomst wil de Provincie op de Kemmelberg verder investeren in de kwalitatieve uitbouw van het provinciaal domein. Daarbij wordt ingezet op natuurinrichting en verantwoorde bebossing, de uitbouw van het wandel- en fietsnetwerk en kwalitatief onthaal.