Bezoek museum ’14-’18 ’t Jagershof te Poperinge en Dozinghem Cemetery
28 December 2016 - Poperinge - Bron: Sylvia Kesteman
Zaterdag 25 maart 2017 om 14.00 uur
 
Samen met een gids bezoeken we de zolderverdieping van café ’t Jagershof waar zich een unieke tentoonstelling bevindt waarbij De Lovie, de abdij en ’t Jagershof tijdens WOI centraal staan. Dagboekfragmenten van twee broeders uit de St-Sixtusabdij die het gebeuren in de streek neerpenden, vormden de leidraad. De vele uniek stukken, uniformen, documenten,... schetsen een beeld van die woelige periode.

Je krijgt een antwoord op allerhande vragen zoals: waar lag La Lovie airfield, wat was de rol van de abdij tijdens WOI, verbleef King Edward op het kasteel van De Lovie,...? Je krijgt de kans om een ‘trench map’ uit 1917 van dichtbij te bekijken.

Daarna volgt er nog een rondleiding op het nabij gelegen Dozinghem. Deze naam is afgeleid van het Engelse werkwoord 'to dose': het in kleine hoeveelheden toedienen van medicijn of verdovingsmiddel. Bij Dozinghem richtte men het 4th, 47th en 61st Casualty Clearing Station in. Ze bleven de begraafplaats gebruiken tot het voorjaar van 1918 en het Duitse lenteoffensief.

Praktisch
  • Deelnemen: 4 euro p.p. (toegangsgeld + gidsbegeleiding)
  • Samenkomst op parking ’t Jagershof, Bankelindeweg 58
  • Organisatie: VIVA-SVV Poperinge