150 Vertegenwoordigers van Britse touroperators op bezoek in Ieper
11 January 2017 - Ieper - Bron: Toerisme Ieper
Van vrijdag 20 tot zondag 22 januari 2017 vindt in Ieper de “Ypres & Somme Discovery Tour” plaats. Een groot Citymarketing-evenement waarbij “Flanders Fields” wordt gepromoot aan de Britse markt.  Nodig én welgesmaakt zo blijkt want de lokroep weerklonk tot in Australië!

Stefaan Vanderstraete van de Menin Gate School Hotels organiseerde al eerder ‘Discovery Tours’ voor Britse touroperators naar de Somme, maar bundelt nu de krachten met 4 andere Ieperse hotels (Albion Hotel, Ariane Hotel, Best Western Flanders Lodge en Novotel) om een eerste editie met bestemming Ieper en de Somme te realiseren. Dit private initiatief wordt door velen ondersteund, in het bijzonder de overheidspartners Westtoer, Toerisme Vlaanderen en de Stad Ieper (Toerisme & IFFM), maar ook diverse lokale ondernemers zetten hun schouders onder dit gebeuren en zorgen mee voor de dynamische uitstraling van onze mooie regio.

De 150 vertegenwoordigers vertrekken op vrijdag 20 januari 2017 vanuit alle hoeken van het Verenigd Koninkrijk via een uitgewerkt ophaalsysteem dat finaal 4 autocars tot in Ieper brengt. 5 Britse transportbedrijven (ferry en autocaristen) staan hiervoor in. De gasten worden ondergebracht in de 5 deelnemende hotels, die hun accommodatie volledig gratis aanbieden. Vrijdagavond brengen ze een bezoek aan het In Flanders Fields Museum, worden ze ontvangen door de Stad in het museumcafé, wonen ze om 20 u de Last Post bij en bieden verscheidene Ieperse restaurants een avondmaal aan.

Op zaterdagvoormiddag staan er na het ontbijt een 4-tal excursiemogelijkheden op het programma. Ze ontdekken hierbij het WOI-aanbod van de Ieperboog en omliggende regio, zoals o.m. de nieuwe instappunten, maar ook Hill 60, The Bluff, het MMP1917, Tyne Cot, Lyssenthoek, Messines Ridge, enz…. ’s Middags wordt hen een lunch aangeboden in de Yperley en in de namiddag kunnen ze alle mogelijke info sprokkelen bij 36 aanbieders uit de Westhoek op de Tourism Fair in Albion Hotel. Na wat vrije tijd in de late namiddag wordt hen ’s avonds een waar gala diner aangeboden in de grote zaal van de Flanders Lodge, in aanwezigheid van diverse hoogwaardigheidsbekleders waaronder Provinciegouverneur Decaluwé.

Op zondag vertrekken ze na het ontbijt uit Ieper voor een verkenning van enkele sites in de Somme, een ontvangst door de Burgemeester van Albert en een lunch met presentatie in het schoolhotel Poppies Albert.

Meer info: