Peace Village lanceert projectwedstrijd
10 maart 2017 - Mesen - Bron: Peace Village
Peace Village Mesen lanceert een projectoproep voor WOI en herdenkingsprojecten. Als Vzw willen we zo de groepen nog meer stimuleren om actief aan de slag te gaan met WOI en herinneringseducatie. We investeren daarvoor 10.000 euro uit onze eigen middelen.

Bij Peace Village staat het actief herdenken en het betreden van de minder platgetreden paden van de Groote Oorlog centraal. Wij moedigen kinderen en jongeren aan om een eigen, onafhankelijke mening te vormen rond herdenken en om op basis hiervan kritisch na te denken over de samenleving van vandaag. Wij zijn ervan overtuigd dat actief herdenken, zoals het bijwonen van ceremonies en het opzetten van eigen projecten, leidt tot het verwerven van vaardigheden en attitudes die niet zomaar in de klas kunnen worden aangeleerd.Directeur Matti Vandemaele: "Net omdat Peace Village steevast gelooft in de meerwaarde van eigen projecten, lanceren we de 'Projectwedstrijd WOI'.  Alle scholen of verenigingen die een project op poten willen zetten - met de klemtoon op vredeseducatie en  met WOI als uitgangspunt - én in ons centrum verblijven of daartoe plannen hebben, maken kans op een financiële steun in de rug. Als een project de jury kan overtuigen, kan een school of vereniging een korting van 500 tot 2.000 euro op hun verblijf winnen. In totaal heeft de Peace Village 10 000 euro in de aanbieding."

Peace Village stimuleert samenwerkingen over taal- en landsgrenzen heen. Projecten die op extra interesse van de jury kunnen rekenen zijn dan ook projecten waarbij verschillende scholen of verschillende landen bij betrokken zijn. Als het project ook door andere groepen kan worden hernomen, heeft de school of  vereniging nog meer kans om in de prijzen te vallen

Meer info: www.peacevillage.be