Bijna 100 modelvliegtuigen tijdens MMP1917-museumweekend
01 april 2017 - Zonnebeke - Bron: Gino Van den Bleeken
100j Slag om Passchendaele

Traditioneel organiseert het Memorial museum Passchendaele 1917 in april een museumweekend met WO1 living history. Naar aanleiding van de Britse plechtigheid op 31 juli, gaat het museumweekend in 2017 uitzonderlijk door in juli. De focus ligt op living history die het verhaal vertelt van de troepen tijdens de Slag bij Passchendaele voor groot en klein toegankelijk gemaakt .

Dit jaar organiseert RC-CNC voor de tweede keer het luchtvaartgedeelte. Naar aanleiding van de 100-jarige viering maken we er dit jaar iets speciaals van. Wat gaan we doen? Onze bedoeling is om op deze historische plek  waar tijdens de Slag om Passchendale de luchtoorlog werd uitgevochten, 96  rc-modelvliegtuigen in schalen  1/3 en 1/4 van nationale en internationale piloten/bouwers bijeen te brengen. Dit is iets wat nog nooit gedaan is op een historische plek en zou dan ook een unicum zijn. U kan dit weekend de toestellen vliegend / statisch komen bewonderen.

Voor de belangstellenden die eens het gevoel willen hebben van het vliegen met een RC  WO1 model staat er een simulator waar men mits een kleine bijdrage kan vliegen met een Sopwith pup, Nieuport, Albatros of zelfs de Fokker Dr.1 van de Rode Baron.

En last but not least, de echte durvers onder ons kunnen via een FPV bril (First Person View) een vlucht  meemaken in één van de toestellen . Maar let op, je zult een sterke maag nodig hebben want onze piloten zullen alles uit de kast halen om de tegenstanders te ontwijken.

Tevens willen we de mensen ook  warm maken en reeds uitnodigen op onze 2-jarige vliegmemorial “WERNER VOSS MEMORIAL FLIGHT” welke  in samenwerking met het Memorial museum Passchendaele 2017 georganiseerd wordt  op hun terreinen.

Reserveer alvast het weekend van 29 en 30 juli 2017 in je agenda !