Eerste Wereldoorlog: Impact van telecommunicatie op de oorlogsvoering
10 mei 2017 - Mesen - Bron: Freddy De Schuiteneer
De Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs, UBA vzw, schenkt 100 jaar later speciale aandacht aan de ontwikkelingen van de telecommunicatie in de Eerste Wereldoorlog. 

Uit respect stellen wij een speciaal radiostation op dat wereldwijd uitzendingen verzorgd onder radio indicatief OP0PPY. Tegelijk gaat een unieke expositie door van nooit vertoonde radioapparatuur die tijdens de Eerste Wereldoorlog in grote mate het verloop van de krijgsverrichtingen bepaalde.
 
Programma
  • Vrijdag 2 juni 2017 om 19 uur aan het Memorial to the Missing, Rue de Messines 156 in 7782 Ploegsteert, kransneerlegging door UBA vzw en de International Amateur Radio Union- Region 1.
  • Vrijdag 2 juni om 20 uur opening en in bedrijfstelling door UBA-Ieper van het radiostation OP0PPY naast het stadhuis van Mesen, gevolgd door de opening van de expositie met telecommunicatie apparatuur uit de Eerste Wereldoorlog van Philippe Verhelst in het Stadhuis van Mesen, Markt te Mesen.
  • Zaterdag 3 juni om 14 uur stelt in het Toeristisch Infopunt op de Markt van Mesen, Majoor Tom Simoens zijn opzoekingswerk voor over telecommunicatie bij het Belgisch Leger in de Eerste Wereldoorlog. De toegang is gratis. Daarna is er de voorstelling van het Communicatieroute.
  • Zaterdag 3 juni om 20 uur kransneerlegging door UBA vzw en de International Amateur Radio Union- Region1, aan het monument van de Menenpoort in Ieper.
Het radiostation OP0PPY en de expositie zijn dagelijks te bezoeken van zaterdag 3 juni tot en met zondag 11 juni 2017.

Dagelijks open van 10 uur tot 18 uur. - Gratis toegang

Deze herdenkingen worden georganiseerd door de Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs – UBA vzw met de medewerking van de afdelingen : RAM-Moeskroen, MWV-Roeselare, IPR- Ieper en UBA-lid Philippe Verhelst.

Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs – UBA vzw.