Rollend Vlaanderen houdt halte in Alveringem op 10 juli 2017
07 juli 2017 - Alveringem - Bron: Gemeente Alveringem
Rollend door Vlaanderen is een initiatief van de bewoners van het Dominiek Savio instituut uit Gits.

Om de twee jaar leggen ze met hun elektrische rolwagen een parcours af waarbij ze zich laten sponsoren voor een goed doel. In 2017 hebben ze in het kader van de herdenking van de Groote Oorlog, hun oog laten vallen op de Frontlinie van WOI. Dat parcours willen ze onder de naam ‘Grenzen verleggen’ afleggen en tot een goed einde brengen.  

De vriendenploeg wil begin juli 2017 doorheen de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog rollen. Ze zullen zich daarbij concentreren op het jaar 1917, dat is dan precies 100 jaar geleden, met de mosterdgasaanvallen, de veldslagen uit dat jaar, de inbreng van de Verenigde Staten vanaf dat jaar…
Op 10 juli 2017 zijn ze te gast in Alveringem. Om 13 u. vertrekken de rollers van het militair kerkhof in Oeren onder begeleiding van een gids naar de kapelanij C. Verschaeve, Alveringem in de Groote ,Hof van Wyckhuize, Dorp Alveringem richting woonzorgcentrum ’t Hoge.

De burgemeester en de OCMW voorzitter verwelkomen de rollers met een kopje koffie en aardbeientaart (14 u.). Daarna zetten de rollers hun tocht verder richting Lo- Reninge.