Vernieuwde editie van de nationale hulde aan Koning Albert I en de helden van de IJzer
23 July 2017 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
De 82ste editie van deze jaarlijkse plechtigheid aan de voet van het ruiterstandbeeld van Koning Albert I wordt opnieuw door tal van hoogwaardigheidsbekleders bijgewoond, onder hen ook de ambassadeur van Groot-Brittannië mevr. Alison Rose, volksvertegenwoordiger K. Degroote en Commissaris-Generaal Herdenking WO I dhr. P. Breyne. 

Om 10 u wordt de Vertegenwoordiger van de Koning verwacht aan de Kustweg ter hoogte van de oprit naar het monument, waarna het defilé van meer dan 200 vaandeldragers, afkomstig uit de meest diverse vaderlandslievende- en oudstrijdersverenigingen uit gans het land van start gaat.
De plechtigheid start om 10u20. 

Nieuw dit jaar is het optreden van acteur Onno Van Gelder Jr. die de koning-ridder te paard even opnieuw gestalte geeft.

Na de bloemenhulde vertrekt de vertegenwoordiger van de Koning (omstreeks 11u40) en wordt aan het ‘British Memorial to the missing’ een hulde gehouden met een toespraak door de Britse ambassadeur.

Aansluitend vindt ook aan het Frans monument en het IJzermonument een bloemenhulde plaats; op deze laatste site wordt het infobord onthuld n.a.v. de recente restauratie van het monument.

Info: Westfront – T 058 23 07 33