Familieleden van de broers Seabrook wonen Last Post bij
16 september 2017 - Ieper - Bron: Westtoer
Op woensdag 20 september 2017 zullen nakomelingen van de drie broers Seabrook uit Australië hun familieleden herdenken tijdens de Last Post onder de Menenpoort in Ieper. 

Nakomelingen (relatives, descendants) van 3 militairen uit Australië die hier 100 jaar geleden tijdens de Derde Slag om Ieper (Passendale) de dood vonden, herdenken hun familieleden tijdens de Last Post en betuigen hun respect door een krans neer te leggen. Mogelijkheid tot interview (in het Engels) en fotomoment.

Westtoer heeft met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Regering uit 7 landen telkens twee nakomelingen uitgenodigd om 100 jaar later hier hun familielid te komen herdenken. De nakomelingen komen gespreid over het jaar. Tijdens de internationale herdenking van de Mijnenslag in juni kwamen mensen uit Nieuw-Zeeland en Ierland. In juli verwelkomden we nabestaanden uit het Verenigd Koninkrijk tijdens de herdenking van 100 jaar Slag bij Passendale - De Derde Slag bij Ieper. Later op het jaar verwelkomen we nog Duitsland (oktober) en Canada (november). Westtoer komt tussen in de reis- en verblijfskosten en biedt hen ook een gepersonaliseerd programma in de streek aan.

De Seabrook Brothers waren de grootnonkels van Wayne Sheen. De Australische broers Theo Leslie, George Ross en William Keith Seabrook besluiten zich in 1916 aan te sluiten bij het leger. Na hun opleiding worden ze bij het 17th Infantry Battalion A.I.F. (2e Australische Divisie) gevoegd. Op 20 september 1917 wordt hun eenheid voor het eerst ingezet, bij Slag bij de Meenseweg. Nog voor William Keith het front kan bereiken, raakt hij ernstig gewond na een granaatinslag bij Hellfire Corner. Hij wordt afgevoerd naar het 10th Casualty Clearing Station, vandaag Lijssenthoek, waar hij de volgende dag sterft aan zijn verwondingen. Hij ligt begraven op Lijssenthoek Military Cemetery.

Theo Leslie en George Ross bereiken de frontlijn wel, maar sneuvelen beiden nog diezelfde dag tijdens de aanval. De meeste getuigen maken melding dat ze bij Anzac-House (de kruising van de Lotegatstraat en Grote Molenstraat, Zonnebeke) zaten, wat erop wijst dat de aanval al in een gevorderd stadium zat. Beide broers worden herdacht op de Menenpoort. 

Aanvankelijk is er nogal wat verwarring over hun lot, maar op 4 december 1917 volgt het definitieve bericht dat de drie broers gesneuveld zijn. Ondanks het bericht én de ontvangst van de drie Death Plaques, is hun moeder tot aan haar dood in 1929 blijven geloven dat George Ross nog in leven was, maar zijn geheugen was kwijtgeraakt. Wayne Sheen en zijn echtgenote Kathryn worden uitgenodigd door Westtoer om zijn grootnonkels Theo Leslie, George Ross en William Keith Seabrook en al degene die streden tijdens de Eerste Wereldoorlog in onze streek samen te herdenken.