Herdenking Slag bij Ramskapelle
10 oktober 2017 - Ramskapelle - Bron: Stad Nieuwpoort
Op zaterdag 21 oktober 2017 vindt in Ramskapelle de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats van de Slag bij Ramskapelle, een organisatie van de Verbroedering 6°Li, en het 16e Bataillon de Chasseurs - een Franse infanterie-eenheid gekazerneerd in Bitche (Fr). 
  • Ten gevolge van restauratiewerken in de St.-Laurentiuskerk, wordt de plechtigheid georganiseerd in het dorpshuis d’Oude Schole waar om 10u30 de mis wordt opgedragen.
  • Om 11u25 op het 6°Linieplein (dorpsplein): voorstelling en eerbewijzen van het 16°Bataillon en van het 6°Linieregiment, waarna bloemen worden neergelegd aan het monument.
  • Aansluitend bloemenhulde aan het monument ter ere van de oorlogsslachtoffers aan de pastorie, vervolgens aan het monument opgericht n.a.v. de 100ste verjaardag van de Slag bij Ramskapelle, aan de molen en omstreeks 12u50 op de militaire begraafplaats in de Ramskapellestraat.
De plechtigheid wordt muzikaal opgeluisterd door de Koninklijke Katholieke Fanfare Nieuwpoort. Aansluitend biedt het stadsbestuur een receptie aan in De Pastorie.

Info: Koninklijke Verbroedering 6°Linieregiment – J.P. Broucke – 050/67 02 91

Klik hier voor enkele foto's van deze plechtigheid.