Yuko stelt voor: Cher Ami
10 oktober 2017 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
Op dinsdag 24 oktober 2017 kun je in de City, Valkestraat 18 in Nieuwpoort genieten van een multimediaal muziekproject dat je moét hebben gezien!

De band Yuko toert opnieuw door het land om hun vierde plaat voor te stellen aan het grote publiek. 'Cher Ami' is niet zomaar een plaat. Het is een voorstelling die aan de hand van enkele animatiefilms het waargebeurde verhaal vertelt van drie iconische dieren die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Vlaamse velden vochten: Stubby de Amerikaanse hond, Jackie de Zuid-Afrikaanse baviaan en Jenny de Duitse olifant. Het toont een andere kant van de oorlog, een absurde ingang in de waanzin van de loopgraven.

De voorstelling is genoemd naar de postduif Cher Ami die door het afleveren van twaalf belangrijke berichten in Verdun, heel wat levens wist te redden. Het is tevens een verwijzing naar het dier als beste vriend van de mens.

“Cher Ami” is een stille filmvertoning met live muziek waarbij de band Yuko de handen in elkaar slaat met tekenaars Ivan Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia en creatief collectief De Commerce. 
  • Tickets: € 10 in vvk en € 12,50 add.  50 % korting met een Jeugdvoordeelpas; € 2 korting voor – 26 j. en 60+
  • Te koop aan de infobalie stadhuis, dienst toerisme Hendrikaplein, dienst cultuur Valkestraat of online via www.cultuurnieuwpoort.be
  • Info: dienst cultuur – T 058 79 50 00