Inwandeling vernieuwd poëziepad Praatbos Vladslo
31 oktober 2017 - Vladslo - Bron: Stad Diksmuide
Aankondiging voor de poëtische inwandeling van het vernieuwde poëziepad in het Praatbos Vladslo op 5 november 2017 om 14.30 uur.
 
Mensen hebben bossen en vrede nodig...
Samen met jou wandelen we het vernieuwde poëziepad nabij treurende ouderpaar Käthe Kollwitz in het Praatbos in. De 10 gedichten van het vredesbospad werden in het Duits & het Engels vertaald. Bosdichters Joris Denoo & Frederik Lucien De Laere banen de vredespaden samen met boswachter Koen Maerten.

Gratis. M.m.v. Stad Diksmuide en Poëziecentrum
Paraplu & laarzen voorzien bij regenweer.
Verzamelen aan de hoofdingang Houtlandstraat, Vladslo. 

Waarom komen dichters uit het Lappersfortbos naar Diksmuide?

Het is een lang oorlogsverhaal. Toen in Brugge de Lappersfortbomen in de moeder der zonevreemde bossen dreigden te sneuvelen werden de bosbezetters gesteund door dichters uit heel Vlaanderen. Ze steunden met woorden & vredesgedachten. De stem van brood & bossen. Na de bosoorlog dichtten die een Hugo Clauspad bijeen voor het Lappersfort wandelpad. Toevallig was de boswachter van het Lappersfortbos ook de boswachter van het Praatbos. Die vroeg om gedichten. En zo geschiedde. Het vredesbospad werd ingewandeld met 10 Nederlandstalige gedichten. Omdat vrede wereldwijd is werden de gedichten ook vertaald in het Duits & het Engels. Om zo nog meer mensen te bereiken. Want spreken de bomen immers niet een internationale taal van zusterschap en mededogen ?

Als stad die vrede ademruimte geeft, is Diksmuide een natuurlijke bondgenoot voor dit poëzieproject.

Meer info: https://www.natuurenbos.be/praatbos

Enkele foto's van de wandeling op 5 november 2017: