Concert Die Grenzgänger in Dranouter
07 november 2017 - Dranouter - Bron: Gemeente Heuvelland
Tijdens de herdenkingsperiode wordt het Duits verhaal vaak onderbelicht. Duizenden, veelal jonge mensen kwamen uit alle uithoeken van de wereld en stierven op Vlaamse grond. Herdenking mag dan ook niet beperkt worden tot de overwinnaar.  De Duitse ambassade organiseert in samenwerking met de Gemeente Heuvelland een concertavond in het kader van de herdenking in het Muziekcentrum Dranouter.

Die Grenzgänger is een folkband uit Bremen die al bijna 30 jaar aan de top van de Duitse folk staat en al verschillende muziekprijzen won. Ze baseren hun werk veel op oude Duitse liedteksten. Met het programma “Maikäfer Flieg!  Verschollene Lieder 1914-1918”  brengen ze “verloren gegane” liederen uit de Eerste Wereldoorlog. Ze maakten (dit samen met 50 vrijwilligers) een selectie uit meer dan 3000 liedjes uit het Deutschen Volksliedarchiv in Freiburg. Onder andere de originele versie van het bekende soldatenlied Lili Marleen zal passeren. Liederen die niet enkel de pijn en smart brengen van de oorlog, maar ook humor in tekst en muziek brengen. Ze brengen die songs in moderne arrangementen op het podium met naast folk ook uitstapjes naar swing, chanson, jazz en klassieke muziek.

Het belooft een unieke avond te worden en dit in aanwezigheid van Z.E. Dhr Rüdiger Lüdeking, Duits ambassadeur in Brussel.

Het concert is gratis, gaat door in Muziekcentrum Dranouter op vrijdag 17.11.2017 en start om 20u30.

Het gemeentebestuur van Heuvelland hoopt zijn inwoners te mogen verwelkomen tijdens dit waarschijnlijk uniek concert.