Eerste certificaat voor adopter van het ADOPT A US TOMMY programma
14 juni 2018 - Zillebeke - Bron: Joseph Schram
De commander van The American Legion Flanders Field Post BE02, Dhr. Joseph Schram, zal op vrijdag 15 juni 2018 het eerste certificaat van adoptie uitreiken aan een adoptant, Niek Benoot, tevens eigenaar van het museum Hooge Crater, die in tekende op het ADOPT A US TOMMY PROGRAM, dat vorig jaar gelanceerd werd.

De overige adoptanten krijgen hun certificaat uitgereikt tijdens een speciale ceremonie die zal doorgaan op zaterdag 15 september 2018 aan de Menenpoort in bijzijn van dignitarissen en afgevaardigden van het stadsbestuur en overkoepelende organisaties.

The American Legion is een organisatie die als hoofddoel heeft de veteranen en gesneuvelde Amerikaanse soldaten te eren. Vanuit dit perspectief ontstond het eerste adopt-a-grave programma dat zijn thuisbasis had op het Flanders Fields American Cemetery in Waregem. Aangezien de interesse van de Belgische bevolking overweldigend was, besloot de werkgroep om een tweede project te lanceren. Deze werkgroep bestaat uit leden van The American Legion met als commander, Dhr Joseph Schram en Belgische vrijwilligers die een sterke affiniteit hebben met het oorlogsverleden en de geschiedenis.

Adopt-A-US-Tommy

Zoals de naam al laat vermoeden bestaat het project uit het adopteren van een gesneuvelde Amerikaan die vocht onder het Gemenebest.
Dit betekent concreet dat deze Amerikanen sneuvelden voor landen uit het Gemenebest zoals onder andere Australië, het Verenigd Koninkrijk, Canada enz Deze adoptie is in tegenstelling tot het eerste programma niet alleen voor slachtoffers uit de 1e WO, maar ook voor gesneuvelden uit WO 2; alhoewel die in de minderheid zijn.

Programma om 17.00 uur
  • ceremonie aan het graf van Private William Lukeis, Austalian Infantry met kransneerlegging
  • gevolgd door de overhandiging van het certificaat aan de adoptant, Niek Benoot
Praktisch

Datum: vrijdag 15/6/2018 om 17u
Locatie: Hooge Crater Cemetery – Menenstraat – 8902 Ieper