'Peace to the World' als slotevent 'GoneWest'
04 augustus 2018 - Ieper - Bron: Provincie West-Vlaanderen
Vredemanifestatie
Zaterdag 25/08/2018 - 14u tot 02u - Grote Markt, Ieper

In 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog. Nu, 100 jaar later, komen we samen om de toekomst, de hoop en de heling te vieren. Een vredesmanifestatie als slotakkoord van GoneWest, de vijf edities durende herdenking van de Provincie West-Vlaanderen. In talloze culturele vormtalen, zoals dans, theater, muziek en woord, hebben artiesten gereflecteerd over oorlog en de verwoestingen.

Oproep Wim Opbrouck - Eis de Vrede!

We kunnen deze reeks niet in stilte eindigen, vele artiesten zullen ook nu het beste van zichzelf geven. Voor elk van ons en voor de komende generaties, terugkijkend naar de waanzin van oorlog, stilstaan in het hier en nu, en vooral ook vooruitkijken naar de toekomst. We willen een statement maken, een signaal geven aan de wereld: dat het beter kan, anders kan en dat er liefde is. Ik nodig hiertoe tientallen inspirerende artiesten en u allen uit!

Het slotevenement van GoneWest is een manifestatie op de Grote Markt van Ieper. We 'bezetten' de iconische Vredesstad 12 uur lang om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken met een krachtig signaal van verzoening, hoop en solidariteit. Kom op 25 augustus om 14u massaal naar de Grote Markt om de Vrede te vieren.

Peace to the World!

Kunstenaars & Curator
  • Kunstenaars: PEACE TO THE WORLD met Wim Opbrouck, Willem Vermandere, Wannes Cappelle, Einsturzende Neubauten, Raymond van het Groenewoud, De Propere Fanfare, Stijn Meuris, Roland, Billie Kawende, We Shall Overcome band, Brihang, Témé Tan, Jan Desmet, Melike Tarhan, Saskia De Coster, Steven Prengels, Ypriana, Gabriel Rios, Erwin Mortier, Dalila Hermans, Ewan Mc Lennan, Laïs, Tom Lanoye, N'Faly Kouyaté & Sioen, Coope, Boyes en Simpson, Orchestre International Du Vetex, Arsenal...
  • Curator: Wim Opbrouck