Samen met de C kompanie in een bunker
11 augustus 2018 - Ieper - Bron: Mesh Theatre
Maart 1918. “The war to end all wars” baggert een beslissende fase binnen. In aanloop naar Operation Michael krijgt Kapitein Stanhope een niet mis te verstaan bevel. Om een dreigende Duitse aanval te counteren, moet hij zijn manschappen klaarstomen voor het ultieme offer.

Na het succes vorig jaar, keert Journey's End ook in 2018 terug naar het Kruitmagazijn in Ieper, met een nieuwe cast. Tijdens dit meeslepend theaterstuk stap je samen met officieren en soldaten in een krappe dug-out aan het front, waar ze wachten op uur nul. Als toeschouwer beleef je het boeiende en humoristische, maar ook hartverscheurende verhaal van naïeve groentjes en murw geslagen veteranen, net alsof je een van hen bent.De klassieker van R.C. Sheriff toont het hartverscheurende portret van leven en dood aan het westfront. En dat door de ogen van iemand die zelf aan het front heeft gestreden. Maar, zoals de Britse krant The Telegraph schreef, het zijn de unieke locatie en de aandacht voor detail van Mesh-regisseur Sally Woodcock en haar cast die het stuk naar een hoger niveau tillen. "Als je het eenmaal ziet, kun je begrijpen waarom. De intensiteit van de situatie lijkt tot diep in de botten van de acteurs doorgedrongen. De mock-up dug-out in het Kruitmagazijn laat je voelen hoe de nauwe opsluiting van de loopgraven eruit zag, met gesimuleerd geweervuur en shell-uitbarstingen die aan de gruwelijke atmosfeer bijdragen," aldus The Telegraph. "Ga naar het stuk kijken, en ween."

Tickets & info
  • Data: 10 oktober tot 12 november
  • Voorstellingen: Elke dag om 19u (behalve op woensdag) / Om 15u op maandag, dinsdag & zaterdag / private shows op aanvraag
  • Locatie: Kruitmagazijn – Esplanade Ieper
  • Tickets: Standaard € 22,50 – Groepen € 15,00 – Studenten/militairen € 12,00
  • Duur: 2 uur
  • Tickets bestellen via https://www.meshtheatre.com/tickets.html