Alle blikvangers Peace to the World zijn gekend
13 augustus 2018 - Ieper - Bron: Provincie West-Vlaanderen
Volledige line-up 'Peace to the World' bekend met blikvangers als Donovan, Rudi Vranckx, Arsenal, Raymond van het Groenewoud enz.

Met nieuwe namen als Donovan en Rudi Vranckx is de volledige line-up van 'Peace to the World' gekend.De 12 uur durende vredesmanifestatie wordt op zaterdag 25 augustus 2018 georganiseerd als slotevenement van GoneWest, het culturele programma voor de herdenking van de Groote Oorlog (2014-2018) van de Provincie West-Vlaanderen.

Samen met curator Wim Opbrouck 'bezetten' zo'n 25 verschillende groepen en artiesten afwisselend het podium van de Grote Markt in Ieper. Na Donovan en Rudi Vranckx bevestigden eerder al Arsenal, Raymond van het Groenewoud, Willem Vermandere, Tom Lanoye, Wannes Cappelle, Gabriel Rios, Stijn Meuris, Brihang, de ‘We Shall Overcome Band’, enz. hun aanwezigheid.

Via dans, theater, muziek en woord reflecteren ze er over oorlog en verwoesting. 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog willen ze in de iconische vredesstad Ieper een krachtig signaal van verzoening, hoop en solidariteit geven.

Vanaf 14 tot 2 uur kan iedereen het evenement gratis bijwonen en er samen het einde van WOI herdenken.

Praktisch – ‘Peace to the World’
  • Datum: zaterdag 25 augustus 2018, vanaf 14 tot 2 uur
  • Plaats: Grote Markt, Ieper
  • Prijs: gratis
  • Meer info: www.gonewest.be