Theaterrevelatie Journey's End terug met nieuwe cast
06 oktober 2018 - Ieper - Bron: Mesh Theatre
Na het succes van 2017, keert Journey's End terug naar het Kruitmagazijn in Ieper, met een nieuwe cast. Tussen 10 oktober & 12 november 2018 brengt het Britse theatergezelschap Mesh een van de bekendste theaterstukken over WOI tot leven op een locatie die tot ieders verbeelding spreekt.Tijdens dit meeslepend theaterstuk stap je samen met officieren en soldaten in een krappe dug-out aan het front, waar ze wachten op uur nul. Als toeschouwer beleef je het boeiende en humoristische, maar ook hartverscheurende verhaal van naïeve groentjes en murw geslagen veteranen die aftellen naar Operation Michael. 

De klassieker van R.C. Sheriff toont het hartverscheurende portret van leven en dood aan het westfront. En dat door de ogen van iemand die zelf aan het front heeft gestreden. Maar, zoals de Britse krant The Telegraph schreef, het zijn de unieke locatie en de aandacht voor detail van Mesh-regisseur Sally Woodcock en haar cast die het stuk naar een hoger niveau tillen. "Als je het eenmaal ziet, kun je begrijpen waarom. De intensiteit van de situatie lijkt tot diep in de botten van de acteurs doorgedrongen. De mock-up dug-out in het Kruitmagazijn laat je voelen hoe de nauwe opsluiting van de loopgraven eruit zag, met gesimuleerd geweervuur en shell-uitbarstingen die aan de gruwelijke atmosfeer bijdragen," aldus The Telegraph. "Ga naar het stuk kijken, en ween."

Journey's End door Mesh Theatre 
  • data: 10 oktober tot 12 november
  • voorstellingen: Elke dag om 19u (behalve op woensdag) / Om 15u op maandag, dinsdag & zaterdag / private shows op aanvraag
  • lokatie: Kruitmagazijn – Esplanade Ieper
Mesh Theatre

Wanneer je een bezoek brengt aan de voormalige slagvelden en langs de begraafplaatsen of herdenkingsmonumenten loopt, word je diep geraakt. Dat was ook het geval bij Sally Woodcock. Maar als theatermaker, voelde ze dat er iets ontbrak. Daarom richtte ze Mesh Theatre op. Met het theatergezelschap wil ze de verhalen achter die plaatsen en mensen tot leven brengen.