Every End means a New Start: unieke concertavond op het water
22 August 2018 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
De Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort (Watersportlaan 11) organiseert op 31 augustus, 1 en 2 september 2018 3 unieke avondconcerten op het water in de jachthaven. Dit gebeurt in het kader van de GoneWest campagne ‘Reflections on the Great War’ met ondersteuning van de Provincie West-Vlaanderen. 

Gedurende 3 avonden vindt er een totaalspektakel op een op het water drijvend podium plaats. Dit muzikaal evenement wordt gedragen door emotie, kracht, innerlijke rust en vreugde.

Elke avond komen er 3 verschillende groepen, dus 3 verschillende muziekstijlen, samen op het water: Maori-performance, Koninklijke Harmonie St-.Cecilia uit Eksaarde en Feniks Taiko (Japans drumspektakel). Dit alles onder de leiding van dirigent Marc Weyers met ondersteuning van sopraan Lies Vandewege en soliste Marijke Depla.

Onder leiding van Marc Weyers zal één van onze beste harmonieorkesten, de Koninklijke Harmonie St-. Cecilia Eksaarde, de veelzijdigheid van het orkest gebruiken om alle muziekgenres een kans te geven.

Sopraan Lies Vandewege onderbreekt haar tournee in het buitenland voor dit muziekgala op het water. Zij breng klassiek samen met wat meer hedendaagse gekende muziek.

Marijke Depla brengt bekende nummers met toepasselijke inhoud op het concertthema, dit met haar alom bekende kristalheldere stem.

Speciaal voor dit concert werd er een concerto voor bagpiper- solist en orkest geschreven dat het verhaal doet van een bagpiper. Dit vanaf het uur H dat de vrede zou inluiden. Tijdens WO I lieten 1.500 pipers het leven.

De Maori (Nieuw-Zeeland) schoten de Belgische soldaten te hulp met hun zeer speciale strijd-technieken. Met hun bij wijlen spectaculaire dansen en gezangen roepen Ngãti Rãnana op tot vrede en samenhorigheid. Japan werd door Engeland betrokken in WO I. Als er met luide trom ‘nooit meer oorlog‘ moet klinken, dan is Feniks Taiko zeker op haar plaats!

De concerten vinden op volgende data plaats:
  • Vrijdag 31/08: deuren open om 19 u., start concert om 20.30 u.
  • Zaterdag 01/09: deuren open om 19 u., start concert om 20.30 u.
  • Zondag 02/09: deuren open om 18 u., start concert om 20.30 u.
Tickets kosten € 16 via: http://www.concertophetwater.be