Theaterproductie Journey's End strijkt neer in Poperinge
03 oktober 2019 - Poperinge - Bron: Stad Poperinge
Het Britse theatergezelschap MESH brengt één van de bekendste stukken over WOI tot leven. Zij brengen historische oorlogsdrama’s naar plaatsen waar het verhaal zich afspeelde. Na hun succesvolle passage door Ieper vorig jaar, strijken ze deze keer neer in Poperinge. Journey's End ging in 1928 in Engeland in première. Het stuk doorbrak op dat moment voor het eerst in tien jaar de stilte die er heerste - ook op het vlak van theater - over de ervaringen in de loopgraven. Het verhaal is geschreven door RC Sherriff, die zelf de hel van Passchendaele aan den lijve ondervond.

Tijdens dit meeslepend theaterstuk stap je samen met officieren en soldaten in een krappe dug-out aan het front, waar ze wachten op uur nul. Als toeschouwer beleef je het boeiende en humoristische, maar ook hartverscheurende verhaal van naïeve groentjes en murw geslagen veteranen die aftellen naar Operation Michael. 

Het Britse Mesh Theatre hernam dit iconische theaterstuk in 2018, als afsluiter van de WO1-herdenkingen. Voor de voorstellingen in Poperinge (English spoken!) koos het theatergezelschap de historische setting van Skindles. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit huis een officierenclub.

Speelperiode: 2 november - 11 november 2019. 

Tickets en info:  https://www.meshtheatre.com/journeysend.html