Guynemer Paviljoen
Praktische info
Wie/Wat
Georges Guynemer
Situering
Brugseweg 126-128, 8920 Langemark-Poelkapelle/Poelkapelle, tel. 057-48 97 16 of 0476-71 58 61, info@guynemerpaviljoen.be, www.guynemerpaviljoen.be
Poelkapelle, Langemark-Poelkapelle
Algemene info
De figuur van Georges Guynemer en de gemeente Poelkapelle zijn al meer dan 100 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verenigingen, pleinen, huizen, wandelpaden, streekproducten... Ze worden bijgevolg heel vaak naar de Franse piloot vernoemd.

Sinds 8 juli 1923 prijkt op de rotonde in het centrum van Poelkapelle het sierlijke monument met de ooievaar, een van de grootste monumenten gewijd aan één persoon uit de Eerste Wereldoorlog in de Ieperboog. De impact van deze ‘As’ op de gemeente en de streek is dan ook onbeschrijfelijk.

100 jaar nadat hij het leven verloor in de buurt van Poelkapelle werd er een paviljoen geopend dat zijn naam draagt. Het paviljoen vertelt het verhaal van zijn leven, maar eveneens dat van tal van andere piloten, vriend en vijand. Ook aan de enorme evolutie die de luchtvaart kende tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt in het paviljoen aandacht besteed. En blikvanger van het paviljoen wordt uiteraard de replica van de Morane-Saulnier.

Klik hier voor de website van het Guynemer Paviljoen.
 
Gerelateerde personen
Gerelateerde links