Duitse bunker bij de Dodengang
Vraag:

Enkele weken geleden bezocht ik de Dodengang op de oever van de IJzer. Het viel me op dat in tegenstelling tot het loopgravencomplex, de Duitse bunker ertegenover heel erg vervallen is en dat er veel rommel omheen ligt (inclusief een oude wc-pot..).

Nu wil ik niet overkomen als betweterig, maar in mijn ogen wordt juist de absurditeit van WO1 uitgedrukt in het feit dat de vijandelijke stellingen zo dicht bij elkaar liggen en dat de legers elkaar jaren achtereen op zo'n korte afstand hebben bevochten. Daarom bevreemdt het me dat de Duitse bunker niet is betrokken bij de te bezoeken site. Zijn er, bijvoorbeeld in het kader van het 100-jarig jubileum van het begin van WO1, wellicht plannen voor het herstel van de Duitse bunker/betrekken bij de oorlogssite? Of ligt dit nog te gevoelig? Krijgen jullie hier vaker vragen over?

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.
Met vriendelijke groet,
Catherine Peters Sengers

Antwoord:
wo1.be  -  09.09.2011

 

Geachte,

We verwijzen naar het artikel op onze website uit november 2009. Er zijn dus wel degelijk plannen om de Duitse bunker te restaureren in het kader van 100 jaar Groote Oorlog.

Hierbij de link naar het artikel: http://www.wo1.be/ned/pers/PersDetail.asp?PersID=28264