Gevechten fortengordel Namen
Vraag:

Kunt u mij zeggen waar ik meer inlichtingen kan vinden betreffende de gevechten rond de fortengordel van Namen in augustus 1914. Dit is de plaats waar mijn grootvader gevochten en krigsgevangen gemaakt werd op 23/8/1914 in de buurt van Floreffe.

Antwoord:
Documentatiecentrum In Flanders Fields Museum  -  27.09.2012

 

De beste manier is de regimentsgeschiedenis raadplegen van de eenheid van uw grootvader, of eventueel zelfs de archieven van zijn eenheid (in het documentatiecentrum van het Legermuseum). Als u zijn eenheid niet kent, kunt u in dezelfde instelling eerst zijn persoonlijk dossier opvragen. Daarvoor hebt u alleen maar naam + geboortejaar nodig. 

Verder zijn er behoorlijk wat boeken waarin er iets staat over de gebeurtenissen bij Namen in 1914. Die kunt u allemaal gedetailleerd terugvinden in België en de Eerste Wereldoorlog: bibliografie  maar u vindt ook al veel door bijvoorbeeld gewoon in de online catalogus van het Kenniscentrum van het In Flanders Fields Museum (http://winob.cevi.be/webopac/vubis.csp?Profile=Iepermusea  ) "Namen" in te typen. Al die boeken zijn ook daar ter inzage.