Garmin - Beperkingen?
Vraag:

Hartelijk bedankt voor de info, ondertussen staan ze op mijn Garmin.
Alleen, wat kan ik er mee doen? Begrijp me niet verkeerd. Ik kan op mijn Garmin die bestanden lezen maar ik krijg enkel een cijfercode die me naar een WOI-interessant punt in onze regio kan zenden. Er bestaat dus geen overzichtslijst van, noch aanduidingen op een kaart. Ik veronderstel dat ik het niet goed gebruik?

Antwoord:
wo1.be  -  26.08.2009

 

Je gebruikt je bestanden niet verkeerd, maar je stoot op de begrenzingen van Garmin. Uw vraag kreeg ik al enkele keren van garmingebruikers en ik ondervind net hetzelfde met mijn wandelgps van Garmin. Hieronder een antwoord (technische uitleg). In bijlage vind je de lijst met POI's.

Met de POI's stoten we tegen technische begrenzingen. Een POI bestaat naast de coördinaten uit een naam en een omschrijving. Het probleem is dat sommige GPS'en werken met de omschrijving (bv. met Tomtom kun je perfect zoeken op de omschrijving bv. 'Menenpoort'), andere (bv. Garmin) gebruiken de naam (en dat is de code met R+vier cijfers). Uiteraard is het in het laatste geval niet handig om op het veld daarmee te werken. Gezien het groot aantal POI's is het echter niet mogelijk om overal een unieke naam te voorzien, mede door het beperkt aantal karakters (10) dat hiervoor gebruikt kan worden.

Een beetje als tussenoplossing heb ik in de database op de website een aanpassing gedaan. Op de fiches vind je bij de GPS-referentie de naam + de omschrijving. Wie een GPS heeft die werkt op naam, kan eventueel vooraf thuis de nodige opzoekingen verrichten en de te bezoeken namen (bv. R1234) noteren of een uitprint te maken van de lijst in bijlage.
Ik besef dat dit slechts een onhandige tussenoplossing is maar veranderen naar een GPS die werkt op de omschrijving zal voor de meesten ook geen optie zijn, vrees ik.

Hier vind je het overzicht van alle coördinaten: www.wo1.be/gps/GPSReferentie.htm
Ik hoop dat je hiermee toch je weg kan vinden.