Graf Emilie Jean Lucien Mazet
Vraag:

Wij zijn op zoek naar het graf van een Franse soldaat. Emile Jean Lucien Mazet. Geboren in Giat (FR) op 17 mei 1888. Hij is gesneuveld op 8 mei 1918 in Reningelst op 1km van Drie Goen. Hij zou in het 312e regiment artillerie Lourde gezeten hebben. Zie https://database.namenlijst.be/publicsearch/#/person/_id=94930a19-4322-4ef0-b0b1-601baeeb4ff2 en ook http://www.memoiredeshommes.sga.defense.gouv.fr/fr/arkotheque/client/mdh/base_morts_pour_la_france_premiere_guerre/detail_fiche.php?ref=885039&debut=0

Daar staat geen graf bij vermeld. Hebben jullie meer info aub?

Antwoord:
Documentatiecentrum In Flanders Fields Museum  -  08.01.2018

 

De gegevens in de Namenlijst komen uit het databestand van de 'Morts pour al France' in Mémoire des Hommes. Daarop wordt geen begraafplaats vermeld. 

 

In de database van zij die herdacht worden op een Franse militaire begraafplaats komt zijn naam niet voor. 

 

Ofwel werd hij geregistreerd als vermist (bijvoorbeeld omdat zijn lichaam helemaal 'déchiqueté' was bij een directe zware inslag) en in dat geval is hij nergens begraven, ofwel werd zijn lichaam zoals gebruikelijk bij de Fransen kort na de oorlog overgedragen aan de familie. In dat geval werd hij allicht herbegraven in zijn woon- of geboorteplaats.