Soldaat Libersens Julianus
Vraag:

Mijn grootoom is gesneuveld in WO I Gegevens: LIBERSENS Julianus, geboren te Glabbeek-Suerbempde op 28 september 1892 en gesneuveld in Woumen op 28 september 1918.

Volgens zijn bidprentje is hij begraven in Woumen, maar wij vinden nergens nog een spoor terug. In sommige documenten zegt men dat zijn eerste begraafplaats zou zijn KIPPE op 03 oktober 1918. Blijkbaar is er ook geen overlijdensakte opgemaakt, zoals blijkt uit de gegevens opgenomen in de overlijdensregisters van Glabbeek uit 1923. Zou het graf nog ergens terug te vinden zijn? Kunnen jullie mij meer info verschaffen over deze locaties? Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen. Bedankt.

Antwoord:
wo1.be  -  29.11.2009

 

Vermoedelijk (voortgaand op de overlijdensdatum) is uw grootoom gestorven tijdens het bevrijdingsoffensief op het einde van de oorlog (tussen de eerste en de tweede fase).
www.wo1.be/ned/body.htm# (Klik op 'Bekijk alle slagen' in de linkerbalk.)

De naam die u opgeeft staat niet vermeld in de databank van het In Flanders Fields Museum.  Dit betekent dat zijn graf verloren is gegaan of dat hij als niet-geïdentificeerde begraven is.
flanders.wax.be/flanders-db-be

Voor verder archiefonderzoek, verwijs ik naar de FAQ: faq.wo1.be/QuestionDetail.aspx