Begrafenis van 84 Duitse soldaten - Langemark - 11/10/2019
Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge (Duitse oorlogsgravendienst) en de begrafenis van 84 Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog vond een herdenkingsplechtigheid plaats op vrijdag 11 oktober 2019 om 14.00 uur op de Duitse militaire begraafplaats, Klerkenstraat 86 te Langemark-Poelkapelle.
 
De Duitse soldaten welke begraven werden, werden hoofdzakelijk gevonden tijdens de archeologische werken Hill 80 te Wijtschate (Heuvelland).
 
Op deze plechtigheid, die georganiseerd werd door de Volksbund Deutsche Kriegsgräber-fürsorge, werd in aanwezigheid van Belgische en Duitse autoriteiten en vele Ambassadeurs het woord gevoerd door: 
  • De Heer Ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland bij het Koninkrijk België Z.E. Martin Kotthaus
  • De Heer Vanbelleghem, Burgemeester van de Gemeente Langemark-Poelkapelle
  • De Heer Verdegem, projectleider Hill 80
  • De Heer Wolfgang Schneiderhan, President van de Volksbund.
De Duitse begraafplaats van Langemark is de laatste rustplaats voor meer dan 44.000 gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, ongeveer 25.000 hiervan liggen in het gemeenschappelijke graf. De begraafplaats behoort tot de drie grootste Duitse begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog en ze staat symbool voor een bewogen herinneringscultuur.
 
De Vlaamse overheid draagt ook financieel bij aan de restauratiewerkzaamheden en het jaarlijkse onderhoud van de begraafplaatsen te Menen, Vladslo, Langemark en Hooglede welke sinds een achttal jaar als erfgoed erkend werden.

Enkele foto's van de begrafenis:

01

02

03

04

05

06

Dank aan Nick Mol voor de foto's.


  Pagina aangemaakt door WO1.be - Greatwar.be.