De persoonlijke verhalen van Tyne Cot Cemetery & Memorial - Passendale - 21/05/2023
De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) presenteerde de derde editie van War Graves Week van 21 t.e.m. 28 mei 2023 met gratis activiteiten op haar begraafplaatsen en monumenten overal ter wereld. De organisatie wil met dit initiatief bezoekers aanmoedigen om het oorlogserfgoed, dat als het ware in hun achtertuin ligt, te ontdekken. War Graves Week vindt plaats in verschillende landen wereldwijd.
Gepassioneerde gidsen namen je mee in de verhalen, zodat zij die hun leven lieten voor onze vrijheid nooit zullen worden vergeten. Ook in de Westhoek pakte de CWGC uit met een groot aantal initiatieven.

De gidsen van Genootschap Passchendaele Society vzw namen bezoekers mee op de adembenemende begraafplaats Tyne Cot Cemetery en deelden de verhalen van de soldaten die sneuvelden tijdens de Slag om Passendale. Hieronder enkele foto's:De ruimte waar de soldaten van Nieuw-Zeeland herdacht worden.Meer dan 35.000 namen van vermiste soldaten op de muren van Tyne Cot Memorial.De stone of remembrance en het cross of sacrifice.

Het plan van de begraafplaats.Het verhaal van Richard Leon Verhaeghe die in dienst was bij het 5e Canadian Mounted Rifles Battalion.Het graf van Sergeant VC Lewis McGee uit Australië.Op Tyne Cot liggen ook een aantal Duitse soldaten begraven.


  Pagina aangemaakt door IDG.